Private lease wint de laatste jaren aan populariteit. Niet gek als je het ons vraagt, want je hoeft niet gelijk een groot geldbedrag neer te tellen. Bij lease betaal je namelijk een vast bedrag per maand. Wil je ook een auto leasen? Dan ontdek je snel genoeg dat je nogal wat keuzes moet maken. Zo moet je onder meer kiezen of je in een handgeschakelde auto of in een automaat wilt rijden. In deze tekst zetten wij een aantal redenen om een automaat te leasen op een rijtje.

Comfortabel rijden

Eén van de grootste verschillen tussen een handgeschakelde auto en een automaat zit hem in het schakelen. Bij een handgeschakelde auto moet je dit zelf doen, terwijl dit bij een automaat vanzelf gaat. Doordat schakelen verleden tijd is als je voor een private lease automaat kiest, is rijden een stuk comfortabeler. Je hoeft immers niet langer over het schakelen na te denken tijdens het rijden. De auto schakelt namelijk vanzelf, waardoor jij je volledig op de weg kunt richten.

Afslaan is verleden tijd

Waar een handgeschakelde auto over drie pedalen beschikt, heeft een automaat er maar twee. Zo’n auto heeft namelijk geen apart pedaal voor de koppeling. De koppeling is bij een automaat namelijk geïntegreerd in de rem. Laat je de rem los? Dan begint de auto langzaam met rijden. Vervolgens is het enkel nog een kwestie van gas bijgeven en je bent zo vertrokken. Doordat een automaat geen apart pedaal meer heeft voor de koppeling, kan dit voertuig niet meer afslaan.

Veiligheid

Rijd je in een handgeschakelde auto? Dan let je minder goed op de weg dan wanneer je in een automaat rijdt. Dit komt doordat je bij een handgeschakelde auto zelf moet schakelen. Veel mensen schakelen op basis van de toerenteller of snelheid. Vandaar dat er tijdens het rijden regelmatig op deze meters gekeken wordt. Wanneer je op de toerenteller of snelheidsmeter kijkt, heb je even geen aandacht voor de rest. Dit is vaak maar een fractie van een seconde, maar toch kan dit grote gevolgen hebben. In een automaat is dit niet het geval. De auto schakelt immers vanzelf, waardoor je alle tijd hebt om op de weg en de rest van het verkeer te letten.

Zuiniger dan handgeschakelde auto

Door de hoge brandstofkosten is het niet prettig als je vaak moet tanken. Bij een auto privé leasen zijn deze kosten immers voor eigen rekening. Een automaat leasen kan in dat geval voordelig zijn. Vaak betaal je een hogere leaseprijs voor een automaat, maar je bespaart meestal op de brandstofkosten. Doordat een automaat vanzelf schakelt verbruikt hij over het algemeen minder brandstof dan een handgeschakelde auto. Mensen die in een handgeschakelde auto rijden, schakelen regelmatig te vroeg of te laat. De auto verbruikt dan meer brandstof. Reden genoeg om een automaat te leasen.